Pijnloos bewegen

De wisseling van onze seizoenen gaan vaak gepaard met minder of meer last van onze gewrichten.
Juist nu we de herfst zijn ingegaan loopt het aantal lage rugklachten weer op. Het zijn niet alleen de lage rugklachten.
Ook pijnlijke schouders en vervelende pijn in de knie nemen dit seizoen toe.

In deze periode van het jaar zien we ook een toename van hardlopers met kuitproblemen. Maanden hebben ze geen last gehad en pats, de herfst valt in en sommige kuiten bezwijken. Twee weken geleden was er een mooi voorbeeld hoe Strevend Vitaal naar het totale lichaam kijkt.

Een hardloopster belde op, zij had al geruime tijd pijn in haar rechterknie en daarbij constant pijn in haar kuit. Alleen het was geen knie- of kuit probleem! Ze zou naar haar fysiotherapeut gaan, maar was door een bevriende hardloper gewezen op de snelle resultaten bij Strevend Vitaal.

Door nieuwe therapeutische testen zag ik direct dat we hier te maken hadden met een enkelprobleem. Een enkelgewricht is best wel een lastig gewricht. Er zijn vaak minimaal 3 tot 6 behandelingen nodig om deze weer goed te laten functioneren en in dit geval in combinatie met de knie. Met als gevolg dat ook de pijn in de kuit verdwijnt. Nu na 2 keer behandeld te zijn – en ondanks dat we er nog niet zijn – loopt deze dame al beter dan voor die tijd.

Nu je weet dat, je meer last hebt in deze periode van het jaar, wees het dan voor en geef je lichaam die aandacht waar het om vraagt.

En is die vervelende lichamelijke pijnklacht in een van je gewrichten constant aanwezig, blijf daar  niet mee lopen. Strevend Vitaal kijkt anders naar een klacht.

Groet,
Fred.

Orthopedisch revalidatie therapeut
Massage therapeut

Related Posts

Afspraak maken?

Om een afspraak te maken kunt u per mail of telefoon contact met ons opnemen.

06-28308899
fred@strevendvitaal.nl