Vakantiepret, vergeet je lichaam niet!

Ze hadden enorm naar hun vakantie toegeleefd. Dit  jaar gingen ze opnieuw naar Frankrijk,  het was ze vorig jaar namelijk zo goed bevallen.

 Ze betaalden voor hun vrijstaande huisje een bedrag van € 3.600,- voor 12 dagen. Het motto van de vakantie was luieren even helemaal nietsdoen en tot rust komen.

 10 dagen lang rustig aan opstaan, lekker ontbijtje, kopje koffie, afijn we kennen het allemaal wel. In de middag deden ze dit nog zoetjes aan over en in de avond deden ze zich helemaal tegoed aan al dat lekkers wat met veel elegante woorden op de menukaart wordt omschreven. Fietsen daar deden ze niet aan, wandelen ook liever niet. Nee, dit was een vakantie van luieren, eten en drinken.

 Maar zoals altijd komt aan al dat moois een einde en ook zo bij dit liefelijke echtpaar. Maandag zou zich de harde werkelijkheid van hun dagelijkse beslommeringen weer aandienen. Zaterdagavond laat thuis gekomen en zondagmorgen begon de stress alweer; de gedachten alleen al aan morgen, weer vastzitten aan dat stramien.  Inmiddels was het dan zover:  de wekker ging. Zij met veel plezier aan het werk in een tuincentrum en hij toch enigszins met tegenzin na zo’n mooie vakantie naar kantoor.

En toen gebeurde het

Hij zat inmiddels op zijn stoel achter zijn computer en was onder het genot van een kop koffie al zijn mails aan het wegwerken. Zijn telefoon ging. Of hij even naar de inkoopafdeling kon komen. Hij stond op en in één keer schoot het totaal verkeerd in zijn rug. Hij kon niets meer, krom bleef hij staan en verging van de pijn in zijn onderrug. Vier weken had hij nodig om terug op kantoor te komen, rust werd hem voorgeschreven. Hij slikte veel paracetamol en later nog zwaarder over op Ibuprofen.

De vierkante lendenspier  (deze spier tref je zowel aan de rechter als linkerkant aan in de onderrug en deze spier bestaat ook nog eens uit twee delen.) was de boosdoener vertelde hij mij. Waarop ik zei: ‘nee hoor, dat is niet de boosdoener, de boosdoener dat ben jezelf.’ Want laat je weleens iets aan het onderhoud van je lichaam doen, bijvoorbeeld door een massage? ‘Helemaal niets’, zei hij eerlijk.

‘Kijk daar gaat het nu mis, zei ik.’

We besteden enkele duizenden euro’s aan een vakantie, maar een beetje zorg voor ons lichaam vergeten we vaak. Het menselijk lichaam, het meest ingenieuze systeem op aarde wat op geen enkele wijze nagebootst kan worden, vergeten we.

Niet doen. Verzorg je lichaam en geef het de aandacht die het nodig heeft. Regelmatig door een gediplomeerd masseur of masseuse een massage laten uitvoeren is een weldaad voor  het lichaam.

Het kan voorvallen zoals hierboven omschreven bijna altijd voorkomen.

Ervaar je pijnklachten in bijvoorbeeld  de rug, nek, schouders, ellebogen, heup, knieën of enkel? Of wil je pijnklachten voorblijven?

Boek dan een afspraak bij STREVEND VITAAL (SNELLER PIJNVRIJ) 06-28 30 88 99

Groet,
Fred.

Orthopedisch revalidatie therapeut
Massage therapeut

Related Posts

1 Response
  1. Tineke Vonk

    Helemaal waar. Wij verwaarlozen ons lichaam vaak. Dit is natuurlijk heel onverstandig. Dit verhaal maakt het heel goed duidelijk. Ik kan het weten vandaar dat ik deze wijze raad opvolg. Fred kijkt naar heel de mens. Het is heel bijzonder door zijn veelzijdigheid. Een topper.

Leave a Reply

Afspraak maken?

Om een afspraak te maken kunt u per mail of telefoon contact met ons opnemen.

06-28308899
fred@strevendvitaal.nl